Prednosti ishrane u vrtiću

Koja je prednost ishrane u vrtiću?

U vrtiću Zum Zum ishrana nije samo unošenje raznovrsnih i zdravih namirnica, već i put ka socijalizaciji i osamostaljivanju, novi doživljaj i novo iskustvo. Obroci sa drugarima iz vrtića pomažu čak i najprobirljivijim mališanima da prihvate novi ukus hrane, ali i ukus koji su pre dolaska u kolektiv odbijali. Veoma smo svesni činjenice da je ishrana jedan od najznačajnijih faktora životne sredine, koji utiče na zdravlje i kvalitet budućeg života svakog deteta.

Kakav je kvalitet ishrane u vrtiću?

U našem vrtiću se poklanja ogromna pažnja kvalitetu ishrane dece. Osnovni i najvažniji zadatak pravilne ishrane je da dečijem organizmu obezbedi optimalne količine svih hranljivih sastojaka, a time i pravilan fizički, intelektualni, emotivni i socijalni rast i razvoj.

Koliko ima obroka u vrtiću?

Dečija ishrana realizuje se u saradnji sa kuhinjom predškolske ustanove "Pčelica" i pod stalnim je nadzorom ovlašćenog nutricioniste. Zavisno od dužine boravka, deca imaju 2-3-4 obroka (doručak, ručak, dve užine). Kod dece sa alergijom na gluten - ceriaklije, sprovodimo dijetalnu ishranu u dogovoru sa roditeljem.

Hrana

Pitajte nas?

Imate li pitanja ili sugestije našeg jelovnika?